Flotte steder på turen: Bedruthan Steps

Jeg har til nå i min dagbokaktige blogg beskrevet mange steder på min Cornwalltur, men først og fremst de stedene der jeg bodde, steder som var dagens mål. Til gjengjeld har jeg skrevet litt for lite om noen av de spektakulære stedene jeg passerte på veien. Det skal jeg gjøre godt igjen med å trekke fram noen slike høydepunkter. Aller først: Bedruthan Steps.
Bedruthan Steps er navnet på kjempesteinene/ klippene ute i vannet du ser på bildet over. Det var forholdsvis høyt vann da jeg passerte og tok bildet, men i lavvann stikker steinene opp av sanden, pg det ser egentlig enda mer pittoresk ut. Stedet er ett av de meste ikoniske i hele Cornwall og er meget populært for vandrere og turister.

Sagnet sier at Steinene var «stepping stones», altså en slags trappetrinn for kjempen Bedruthan som brukte dem som snarvei når han skulle krysse stranda. Man kan virkelig forestille seg en kjempe som hopper fra klippe til klippe her, ikke sant? Steinene er forøvrig av en myk granitt, så de eroderer og endrer seg kontinuerlig.

Det er en flott strand her, men den er bare tilgjengelig ved lavvann. Allikevel regnes stranden som farlig uansett tidevann. Her skal man rett og slett ikke bade.




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Kyststien South West Coast Path

Byer i Cornwall

Oppsummering av mine fire Cornwalluker og tips til andre som har lyst