Ny tur: Barnstaple til Bude

 Årets rute: Barnstaple til Bude

 

Da jeg gikk Cornwall-kysten i 2018, fra Bude til Plymouth, gjorde jeg en liten tabbe. Jeg trodde at jeg gikk hele Cornwall-kysten. Det gjorde jeg strengt tatt ikke, viste det seg. For Cornwall starter ikke i nord ved Bude. 










Dette er ruten min fra 2018, Bude til Plymouth 



Cornwall starter ca to mil nord for Bude, omtrent i den lille landsbyen Morwenstow, men egentlig virker det litt uklart eksakt hvor grensen går, det er ihvertfall ikke helt tydelig på de kartene jeg har sett. Men uansett: Morwenstow er et par mil nord for Bude, og biten mellom de to har jeg ikke gått. Det skal jeg gjøre noe med. I mai i år (2024) er planen å fullføre de manglende kilometerne. 

Men når jeg først er der, så må jeg jo gå litt mer. Så planen er å starte i Barnstaple, nord i Devon, og ende opp i Bude. Det er en langt kortere tur enn Bude til Plymouth, men man blir jo eldre…..

Ruta er som følger:
Barnstaple
Instow
Westward Ho!
Clovelly
Hartland Quay
Morwenstow 
Bude

Seks dagsturer, mellom 7 og 11 miles lange. Akkurat som sist blir det en «luksusversjon» av en fottur. Jeg har bestilt bagasjetransport, så jeg skal bare gå med dagstursekk. Også denne gangen har jeg bestilt et opplegg fra reisearrangøren Let´s go walking. Den store utfordringen for slike turer er nemlig å organisere overnatting. Det er små landsbyer med begrenset kapasitet, og de som driver overnatting, er ikke spesielt interessert i fotturister som bare blir én natt på hvert sted. Med dette fikser Let´s go walking.

I skrivende stund er det eksakt fire måneder til turen starter, men har for lengst begynt å glede meg.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Kyststien South West Coast Path

Byer i Cornwall

Oppsummering av mine fire Cornwalluker og tips til andre som har lyst